+90 332 237 55 65
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

İstiridye Mantarı Kompost Hazırlığı

31 Temmuz 2017
383 kez görüntülendi
İstiridye Mantarı Kompost Hazırlığı

Kapalı ortamlarda ve kontrollü koşullarda yıl boyu üretim yapılabilir. Sap-saman (buğday, çavdar, arpa vb. hububat sap ve samanları), çeltik sapı, mısır koçanı, pamuk tohumu küspesi, pirinç kavuzu, fındık zurufu, pamuk atıkları, yer fıstığı kabukları, kavak, söğüt, kayın, meşe talaşı, yaprak ve kağıt atıkları kullanılabilir.

Bitkisel materyal 3-4cm boyunda parçalanır. Seçilen kompost malzemeleri ile karışım hazırlandıktan sonra 1-2 gün yağmurlama şeklinde sulanarak nemin %75’e çıkması sağlanır. pH ayarı için alçı ve kireç karıştırılır. Hazırlanan ortam hastalık ve zararlılardan arındırılır.

Kasalara doldurulup 60°C’de 12 saat tutularak pastörize edilir. Pastörize odası olmayan işletmelerde bu işlem materyalin 70-72°C’deki su banyosunda 45 dakika tutulmasıyla yapılabilir. Buradaki amaç kompostu hastalık ve haşerelerden arındırmaktır. 24-26°C’ye kadar soğutulan 100kg komposta 2kg misel atılır. Üretimin yapılacağı mevsime göre torbalara 3-20 kg arasında kompost konabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?