+90 332 237 55 65
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

İstiridye Mantarı Raf Ömrü

31 Temmuz 2017
667 kez görüntülendi
İstiridye Mantarı Raf Ömrü

Hasat edilen  mantarın 1-7 gün arası raf ömrü vardır. Bu süre içinde 3-8oC sıcaklıkta tutulmalıdır. Normal oda sıcaklığında dayanma zamanı 24 saattir. Daha sonra sararma ve kararma başlayabilir. Hasat edilen mantarın dayanma gücüne üretim sırasında yapılan bakım işlerinin, hastalık ve zararlıların etkisi olmaktadır. Mantar ne kadar sağlıklı ve üretim isteklerine bağlı koşullarda yetiştirilirse raf ömrü o kadar uzar.

Son yıllarda ışınlanmış ve vakumlanmış paketlerde mantarların satışa çıkarıldığı görülmektedir. Bunların dayanma süreleri normal saklama koşullarına göre daha uzun olmaktadır. Ülkemizde, mantar üreten kuruluşlar, mantarın pazarlamasını kendileri yapmak zorundadır. Toplanan mantarların hemen pazara çıkartılması ve satılması zorunluluğu vardır. İşletmelerin çok azında, mantar hasat sonrası ön soğutmaya alınır ve soğukta muhafaza edilir ve satışa sunulur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?