+90 332 237 55 65
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

İstiridye Mantarı Ranza Kültürü

31 Temmuz 2017
378 kez görüntülendi
İstiridye Mantarı Ranza Kültürü

Bu üretim şekli beyaz şapkalı mantar(Agaricusbisporus)’ın kompostlaştırma teknolojisinden adapte edilmiştir.

Kayın mantarı yetiştiriciliğinde fermentasyon gerekli değildir. Ancak, fermentasyonun yüksek kalite ve rimüzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Bu yöntemin ustalık ve beceri gerektirmesi,

Yüksek miktarda ortam ve tohumluğa ihtiyaç duyulması,

Yüksek yakıt harcamalarından dolayı yüksek maliyetli olması,

Hastalık ve zararlı bulaşma ve yayılma riskinin daha yüksek olması gibi olumsuz yönleri nedeniyle, dünya üzerindeki birçok üretici üretim şeklini ranza kültüründen torba kültürüne dönüştürmüştür.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?