+90 332 237 55 65
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

İstiridye Mantarının Özellikleri

13 Nisan 2019
9 kez görüntülendi
İstiridye Mantarının  Özellikleri

İstiridye mantarının şapka bölümü geniş ve istiridyeye benzer yapıdadır. Ortalama çapı 5 ile 25 cm arasında değişir. Sapı yok denecek kadar kısa olup düşük oksijen oranı olan bölgelerde yetişen mantarlarda ince uzun halde olabilir. İstiridye mantarı, en ideal ışık altında beyaz-gri arası renktedir. Fazla ışık aldığı alanlarda sarı, az ışık aldığı yerlerde ise siyah tonlarında olabilir.

Genel görüşlerin aksine yüksek protein oranına sahip bir mantar değildir. Vitamin ve mineral açısından zengin olup lifli bir gıda olduğu için tok tutma özelliği vardır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak yenebildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde, omlet vb. yumurtalı yemeklerde kullanılan lezzetli bir mantardır. dünya mutfağında da bol bol kullanılır.

Ağırlığının büyük çoğunluğu sudan oluşur ve toplandıktan sonra bir kaç saat içinde suyun buharlaşması nedeniyle ağırlığının yaklaşık % 10’unu kaybeder.

Dünya’da ticari olarak üretimi yapılan mantarlar içerisinde ikinci sırada olup Avrupa’da bolca tüketilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?