+90 332 237 55 65
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Kavak Kütüğünde İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği

28 Mayıs 2018
34 kez görüntülendi
Kavak Kütüğünde İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği

İstiridye mantarının en doğalı ve en lezzetlisi kavak veya söğüt ağacı kütüğünden kendiliğinden çıkanıdır. Buna en yakın özellikteki ise doğal ortamda yetiştirilen (açık alan ve toprağa gömülü olarak) kavak kütüğünde yetiştirilmiş istiridye mantarıdır. Bunun haricinde kapalı alanda pamuk telefinde veya kavak talaşında da istiridye mantarı yetiştirilmektedir. Ama doğal organik ve lezzetli bir mantar yemek istiyorsak kavak kütüğünde yetiştirilmesi tercih edilmelidir.Kavak kütüklerini tercih ederken geniş ve büyük olanlar tercih edilmelidir. En az 30 cm çapında kestiğimiz kavak kütüklerini 1 hafta suda bekletmek ve nemlendirmek iyi olacaktır. Kavak kütüklerinin yüksekliği 50 cm civarında olması yeterlidir. Üst kısmından 5 cm lik şapka keserek ekeceğimiz yeri kapatmak için kullanacağız.
Kütüklerimizi keserken çıkan talaşları pisletmeden kenarda biriktiriyoruz ve mantar miselimizi ekerken miseli kapatacak şekilde 1 cm kalınlıkta kütüğün kenarına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?